یک مقام مسئول در شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی از بومیسازی زنجیره ساخت انبارهای نفت در ایران خبر داد و اعلام کرد: 3 روش جدید برای مشاکت بخش خصوصی در ساخت انبارهای نفت تعریف شده است.
حیدر شمسی در گفتگو با مهر درباره آخرین وضعیت خودکفایی در ساخت مخازن ذخیرهسازی فرآوردههای نفتی، گفت: در حال حاضر در بخش طراحی و انجام مطالعات مهندسی و انجام مراحل ساختمان، نصب و راهاندازی 100 درصد به خودکفایی رسیده ایم.
مدیر مهندسی و طرحهای شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی با تاکید بر اینکه در شرایط فعلی تمامی مراحل طراحی، مطالعات مهندسی، ساخت، نصب و راهاندازی انبارهای نفت توسط پیمانکاران، سازندگان و مشاوران ایرانی انجام می شود، تصریح کرد: با این وجود در بخش تامین کالا و تجهیزات هم حدود 70 درصد خودکفایی حاصل شده است.
این مقام مسئول با بیان اینکه در تامین کالا و تجهیزات مخازن و انبارهای نفتی نیازی به خودکفایی کامل نیست، اظهار داشت: زیرا ساخت برخی از کالاها در داخل کشور از توجیه اقتصادی برخوردار نیست.
وی همچنین در خصوص نحوه مشارکت بخش خصوصی در ساخت انبارهای نفت جدید، بیان کرد: بر اساس سیاستهای جدید ساخت تمامی انبارهای جدید نفتی به منظور افزایش ظرفیت ذخیره سازی سوخت مایع با مشارکت بخش خصوصی انجام میشود.
شمسی افزود: بخش خصوصی با استفاده از سرمایه گذاری به روشBOO ،BOT و EPCF میتوانند در ساخت انبارهای جدید نفت مشارکت داشته باشند.
مدیر مهندسی و طرحهای شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی همچنین ظرفیت ذخیره سازی فرآوردههای نفتی ایران را بیش از 60 روز عنوان کرد و گفت: در شرایط فعلی برنامه افزایش ظرفیت ذخیره سازی به 80 روز در دستور کار قرار دارد.
پیش بینی میشود تا پایان سالجاری 4 انبار جدید نفتی در مدار بهره برداری قرار بگیرد، همچنین امسال طرح توسعه انبار نفت گرگان هم راه اندازی خواهد شد.
از این رو، انبارهای نفت کرمان با ظرفیت 345 میلیون لیتر، انبار نفت ارومیه با ظرفیت 120 میلیون لیتر، انبار نفت جدید ماهشهر با ظرفیت 300 میلیون لیتر، انبار نفت ملایر با ظرفیت 70 میلیون لیتر و طرح توسعه انبار نفت گرگان شامل ساخت یک دستگاه مخزن فرآورده با ظرفیت 20 میلیون لیتر و تاسیسات جانبی راهاندازی میشود.
در شرایط فعلی ظرفیت ذخیره سازی فرآوردههای نفتی به 11 میلیارد و 600 میلیون لیتر رسیده و پیش بینی میشود تا پایان دولت دهم ظرفیت ذخیرهسازی سوخت مایع به بیش از 12.8 میلیارد لیتر افزایش یابد.
نظرات شما عزیزان: